Vem är John Gustavsson?

Jag heter John Gustavsson och är doktorand i nationalekonomi på National University of Ireland, Maynooth. Jag har sedan tidigare en Master’s degree i Behavioural economics från University of Nottingham, och en kandidatexamen från NUIM i Finance & Economics med Business som extraämne (minor). Jag flyttade till Irland 2009 efter att ha läst in gymnasiet på två år, och har bott där och i Storbritannien större delen av mitt vuxna liv.

I November 2016 fick jag min första forskningsartikel publicerad i universitetets Working Paper series, min andra publicerades i December 2017. Just nu arbetar jag med min tredje och fjärde artikel och hoppas bli klar med examen inom ett år. Jag forskar inom beteendeekonomi genom att genomföra ekonomiska experiment och kommer antagligen då och då att annonsera efter deltagare i artiklarna på denna blogg.

Rent politiskt är jag medlem i Sverigedemokraterna. Jag är i ideologiskt konservativ i den Anglo-saxiska andan vilket bland annat innebär att jag föredrar nationalstater framför superstater och tror att traditionella kristna värderingar är den bästa grunden att bygga ett samhälle på.

Jag är en stark vän av USA och NATO som – trots sina fel och brister – i 70 år garanterat freden i Europa och fortsätter vara det främsta skyddet för frihet och demokrati runt om i världen. Jag är också stolt vän av Mellanösterns enda demokrati Israel.

Till skillnad från många Sverigedemokrater är jag dock ingen vän av Donald Trump, något jag skrivit många inlägg om. Jag har heller inget till övers för Vladimir Putin och den Ryska imperialism han står för.

Jag har medverkat i ett antal bloggar, podcasts och nyhetssajter sedan 2008, däribland Amerikanska Nyhetsanalyser, Caffeinated Thoughts, och Samhällsnytt.

Kontakta mig kan man enklast göra genom att lämna en kommentar, via Facebook eller genom att ringa 00353 87 102 63 68.

Annonser